Forum www.wioskitematyczne.org.pl/forum/ Strona Główna
 Pomoc  •  FAQ  •   Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Czemu to tak, że przyjaciele odchodzą? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kesawk

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 9:37 pm Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Otrzymaliśmy dzisiaj smutną wiadomość. Aniutka Kardasz , sympatyczka Paprot i uczestniczka pleneru, uzdolniona studentka ostatniego roku kierunku plastyki na Uniwersytecie Rzeszowskim, zginęła w dniu dzisiejszym w wypadku samochodowym jadąc po wiklinę do Rudnika nad Sanem. W żalu i smutku przyjaciele: Janusz Witczak i Zdzisław Kwasek

Image

Aniutek zawsze uśmiechnięta

Image

Aniutek przy tworzeniu swojej "Łodzi zakochanych"

Image

Ostatnio zmieniony przez kesawk dnia Nie Lut 10, 2008 10:09 am, w całości zmieniany 2 razy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
ivka298

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 10:27 pm Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

.Ania na zeszłorocznym plenerze rozpoczęła swoją pracę, którą nazwała łODZIą ZAKOCHANYCH..........jest nam bardzo przykro, że na tegorocznym plenerze nie będzie z z nami radosnej Ani. Aniu na długo w naszej pamięci zostanie Twoja uśmiechnięta buzia! Iwona i Staś
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
anakul

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 1:04 am Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W takich chwilach zadajemy sobie pytania o życie i śmierć, która dotyka bliskie nam osoby. Ludzi, których znamy od lat, albo spotykamy na swojej drodze. Ludzi, którzy zapadają nam w pamięć, odznaczając się w niej niesamowitym sposobem bycia.
Taką osobą jest Ania! Jest, bo w mojej pamięci na zawsze pozostanie dziewczyną pełną uśmiechu, ale i skromności, osobą wrażliwą na piękno i sztukę. Dziewczynę pełną pomysłów, inicjatyw i potencjału twórczego. Te kilka chwil spędzonych razem na plenerze w Paprotach udowodniają siłę kontaktów międzyludzkich, normalnych, prostych i serdecznych.
W chwili, gdy dowiadujemy sie o tragedii, wzbiera w nas gniew i żal. Chcemy szukać opowiedzi na pytanie: Dlaczego Ania? Dlaczego tak młoda dziewczyna odchodzi z tego świata bez uzasadnionej przyczyny. W jednej chwili ta wiadomość zmienia bieg zdarzeń wielu osób z otoczenia Ani.
Rozpoczęta przez Anię praca nad formą wiklinową w Paprotach w takich okolicznościach widnieje w mojej pamięci jako pewien symbol przejścia do innego świata.

Ania płynie wiklinową łodzią w naszych myślach.

Pełen smutku i współczucia dla najbliższych - Andrzej Kulig

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 1:24 pm Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z różnych stron spadają mocno świecące gwiazdy. Po każdej zostaje ślad w ludzkich sercach, którym była bliska. Strasznie boli Aniu, że już nie rozświetlisz sobą naszego życia. Rozlewałaś w każde smutne serducho radość , swoją radość. Pamięć po Tobie w naszych sercach to szeroko roześmiana buzia. Wiem że nie chciałabyś aby ktokolwiek był smutny. Jak to jednak zrobić gdy najjaśniejsza z gwiazd nagle zgasła? Wiem że patrzysz na nas z góry razem z Jarkiem, choć to okrutne to ciesze się że jesteście razem. Żegnajcie kochane serduszka...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
majka

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 1:48 pm Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bardzo mocno chce wierzyc w to co moja mama zawsze mowila...Bóg najpredzej zabiera tych, ktorzy sa za dobrzy na ten świat...bardzo nam bedzie was brakować.

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 10:29 am Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Koniecznie przeczytajcie artykuł Dawida Kędzierskiego poświęcony Ani Kardasz, uczestniczce I Pleneru Żywych Form Wierzbowych w Paprotach: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/posmiertna_wystawa_anny_kardasz_88351.html
Dodam też mój artykuł:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zabila_ja_chec_tworzenia_88477.html

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat