W dniach od 2 do 7 lipca 2007 roku w Podgórkach na terenie Ośrodka Szkolno-Wychowawczego odbyły się warsztaty, których celem było zapoznanie młodzieży - mieszkańców wiosek tematycznych z metodami pracy animatora społecznego i organizatora imprez związanych z ofertą turystyczno-edukacyjną wsi. Zajęcia prowadzone były w kilku pracowniach tematycznych: pracowni gier i zabaw, pracowni zajęć muzyczno-ruchowych, organizacji imprez, ceramicznej oraz pracowni dokumentacyjno-dziennikarskiej. Wszyscy uczestnicy zajęć zdobyli podczas warsztatów wiele cennych umiejętności, przy okazji świetnie się bawiąc. Zobacz zdjęcia z warsztatów
przyjaciel Podgóre Gość
Wysłany:
Pią Sie 17, 2007 11:05 am
Witam!
Byłam uczestnikiem wszystkich imprez organizowanych w Podgórkach. Było ich wiele i zawsze kończyły sie powodzeniem. Jest to piekna wioska i już ciekawie zagospodarowana. A ta OBORA!!!!!! rewelacja. Czegos tak super nie widziałam.
Tak więc warto tu przyjechać.
Maciej
Wysłany:
Pon Sie 20, 2007 2:30 pm
Kolejny już raz prowadziłem zajęcia w Podgórkach. Bardzo miło było zobaczyć wiele znajomych twarzy, oraz poznać nowych ludzi. Bardzo przyjemnie bawi się i pracuje z młodzieżą, która tego chce, która widzi przyszłość w zdobywaniu wiedzy i umiejętności. Bo jeśli nie w prowadzeniu wiosek tematycznych, to w życiu prywatnym będą mogli je wykorzystać. Dzięki systematycznej pracy z młodzieżą można powiedzieć, że dokonuje się inwestycji, która zaprocentować ma w przyszłości zmianą mentalności społeczności wiejskiej. Zmiana sposobu myślenia jest procesem bardzo złożonym, tym trudniejszym im starsi są ludzie, im więcej doświadczeń mają za sobą, im bardziej utwierdzeni są w swoich przekonaniach. Dzięki bardzo bogatemu programowi warsztatów, młodzież wiejska, często pozbawiona alternatyw spędzania wolnego czasu, może poznawać świat w różnych jego odsłonach. Odchodzimy od biernego siedzenia przed TV czy komputerem. Młodzież przyjeżdżająca na warsztaty do Podgórek, bez wątpienia można już nazwać młodzieżowymi liderami. Miałem okazję pracować z młodzieżą z miasta, która bardzo często okazywała się o wiele mniej kreatywna od młodzieży wiejskiej.
Początkowo mnie to zaskakiwało, lecz dzięki temu obaliłem w sobie kolejny stereotyp.
Dzięki że przyjeżdżacie
~ Gacek
_________________ Carpe diem...
tomjahman
Wysłany:
Czw Sie 23, 2007 12:21 pm
Czy ktoś nagrywał koncerty: NMX, Ludzie Pana Konia, Elektro Balet. Niech się ujawni.
Można materiał wrzucić na płytę i zrobić teledyski, potem np. dograć całość jeszcze raz i wrzucić w net. Co myślicie?
administrator Site Admin
Wysłany:
Czw Sie 23, 2007 1:37 pm
Witamy na forum Tomala ! Materiał jest tylko nie ma czasu go pomontować, być może wkrótce coś się zrobi.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach